Plantemad, vegetar-retter og kødløse dage er blevet noget rigtig mange af os har taget til os – også i min familie. Som i de fleste andre familier er vi ikke helt enige om antallet af de kødløsedage.
Det var derfor ikke kun med professionel interesse jeg kastede mig over designet af denne bog – og indholdet – da manus landede i min inbox. Nu er den kommet fra tryk og på vej ud i butikkerne, men mit eksemplar er på vej med ud i mit køkken ☺️

Tak til Karen på Politikens Forlag for endnu en spændende opgave!
Af · Anders Nedergaard og Christine Bille Nielsen
Fotos · wichmann + bendtsen
Udgivet af Politikens Forlag

Se mere her.

Efteråret og december har været super busy og præget af rigtig meget arbejde. Heldigvis med mange spændende opgaver.
Hvis jeg kan ønske mig noget af det nye år som ligger lige om hjørnet efter julen, så skulle det være at jeg kan fortsætte med at være så heldig at få så mange spændende opgaver og arbejde sammen med så mange søde mennesker.

Håber i alle har mulighed for at nyde nogle fredfyldte fridage med god mad og ikke mindst i godt selskab. 

Rigtig glædelig jul og må 2020 blive et skønt, nyt år!

/ / Hjerterne har jeg lavet af gamle bøger (fundet i den lokale genbrug) og sendt ud til mine nærmeste. De gamle bøger har fået nyt liv og alle hjerterne nye hjem hvor de bliver foldet ud …

Var i weekenden inde og se Bauhaus udstillingen på Design Museum Dannmark – sidste øjeblik for den lukker ned d. 1.12. Hvis du også er vild med Bauhaus, og ikke kan nå at se udstillingen, så kan du stadig nå at se mini-serien Die neue Zeit/De visionære på DR TV✨

God fornøjelse!

Det spørgsmål er øverst på min liste over oftest stillede spørgsmål, når kunder henvender sig første gang. I en sidebemærkning er det samme gældende for forespørgsler på de fleste andre designopgaver fx foldere og brochurer.
Den mest nærliggende sammenligning for at nærme sig et svar på det spørgsmål er et nyt spørgsmål: Hvad koster en bil? Det vil for de fleste afføde flere spørgsmål end svar. Det samme gælder også for prisen på en designopgave. Der findes ikke ét svar.
Når du for eksempel står for at købe en ny bil, gør du dig som de fleste nok en masse overvejelser, det ku’ fx være:

· Hvilken farve synes du om?
· Hvor stor skal den være – fx antal døre eller mini/MPV?
· Hvilken type – fx familiebil eller sportvogn?
· Har du særlige ønsker til ekstraudstyr – hvad skal det kunne?
· Hvilket mærke/brand – luksus eller praktisk?
· Hvad skal du bruge den til – hvilket behov har du – fx ferier/lange ture, til/fra job til indkøb ect.?
· Hvor længe planlægger du at beholde bilen – hvornår regner du med at skifte den ud?
· Hvilken bil har de med samme behov/livstil som dig?
· Hvor hurtigt vil du have den leveret?
· Hvad må den koste? I sidste ende spiller din økonomi også en (og for nogen måske den største) rolle for de parametre som ender med at lægge til grund for valget af din kommende bil.

Alle ovenstående spørgsmål er yderst relevante når du overvejer at købe en ny bil. (Mange af dem har jeg fundet ved simpel søgning).

Prøv at sætte “logo” (eller en anden designopgave) ind i stedet for “bil”, og du har svaret på hvad der har indflydelse på prisen, og hvorfor der – desværre – ikke er ét enkelt svar på spørgsmålet: Hvad koster et logo?

Personligt vil jeg altid, inden jeg beslutter mig for et køb af en vigtig nyanskaffelse, være meget mere tryg ved at vide at mine behov er blevet vendt og undersøgt både af mig selv og af fagfolk. Ved at gennemgå ovenstående spørgsmål og overveje svarene er du godt forberedt til at begynde samarbejdet med en designer omkring en opgave du søger løsning på – og derfor også mange skridt tættere på at få lige det, du har brug for til den pris du kan betale.

Se mere af mit logodesign for fx Bjergs her eller Mais+Co her.

Rigtig god fornøjelse.

🧡Glæder mig til weekend, til i morgen og til We Love Graphic Design – nu er det tid igen ☺️

WLGD er et heldags designevent, som er i Den Sorte Diamant, hvert år i oktober. Der plejer at være oplæg fra hele verden med designere, illustratorer, animatorer mfl. Jeg plejer, udover at være super-godt underholdt, at vende hjem med masser af inspiration ✨

Ha’ en skøn weekend, og måske ses vi derinde?

Hvis du er har et projekt – en bog, brochure eller måske skal du bruge et nyt logo, så er moodboard en god måde at finde en retning og enighed om opgaven inden arbejdet kommer for langt – og på den lange bane også tidsbesparende i det samlede arbejde.

Lige nu er jeg i gang med den spæde begyndelse på designet til to nye bøger.

Et værktøj som jeg i stigende grad benytter er moodboards. Det er en god måde at få prøvet de ideer af som kunden og jeg har vendt – både for at tjekke at vi er enige, men også for at få prøvet af om de fungerer i praksis.

Af gode grunde kan jeg desværre ikke vise dem jeg arbejder med pt, men jeg glæder mig meget til jeg kan, for det blir’ godt 😉

I stedet er her et ældre moodboard, som jeg lavede i december sidste år. Forsidefoto var skudt i efteråret, og vi havde også lavet en forside-dummy som vi følte os rimelig sikre på. Så ud fra den og de øvrige ideer og ønsker samlede jeg nogle sider som skulle danne udgangspunkt for principdesign til de første prøvesider til bogen samt til fotooptagelsen til indholdet bogen igennem.

Se hvordan bogens design endte med at se ud her.

Kontakt mig her, hvis du har en opgave jeg skal se på.

Summer19-collage

Jeg er tilbage ved min mac igen efter en dejlig og lang sommer ved havet.
Ærø var første stop, Marstal, derefter i telt direkte ved stranden på vestsjælland og til slut helt nord på til Klitmøller, Cold Hawaii.
Faktisk har jeg været retur i en uge, men ferien er stadig lidt i kroppen og i den grad i en masse minder fra en dejlig sommer ved havet. Farver, lys, struktur og dufte – jeg tar’ det hele med tilbage, og lader det sive ud, og sætte aftryk i mit arbejde foran skærmen i tiden som kommer.
Håber du også har nydt din sommer, og kan ta’ noget af den med i dit arbejde når du er retur.

Skrivebord

Var til bogreception denne uge, Michelle Kristensens bog – Ny Krop på 4 uger – om den fiktive figur Store Sonja, og hendes vej til et sundere liv, udkommer nu. 

Da jeg første gang hørte Michelle fortælle begejstret om sin kommende bog til Politikens julebal i december, begyndte straks en indre film om hvordan ville Store Sonja se ud, og hvordan skulle det hele hænge sammen – fiktion, kostråd og opskrifter?

Efterhånden som tegningerne, fotos og ikke mindst manus landede på mit bord gav det hele mening – rigtig god mening. Ikke fordi, det ikke gjorde det fra begyndelsen, men Ny Krop på 4 uger lød som en meget utraditionel måde at skrive en sundhedsbog på. 

Michelle har, med hjælp fra krimiforfatter Sara Blædel, i den grad formået at ramme. Ramme noget, som ikke gør det svært at forestille sig, at vi alle kan genkende Store Sonja i os selv, og vil kunne grine og sukke sammen med hende hele vejen igennem de 4 uger med Michelles sundhedprincipper.

Måske var det også derfor at bogen slet ikke var svær at få til at hænge sammen – alt gav bare så god mening – og Sonja, hun er bare ikke til at stå for 🙂

Udgives af Politikens Forlag
Af · Michelle Kristensen
Tegninger · Selina Mandal
Fotos · wichmann + bendtsen m.fl.

Ny Krop på 4 uger har endnu ikke fundet vej til min portfolio her på sitet, men den er på vej.
Indtil da se fx 100 genveje til vægttab, som jeg også har lavet for Politikens Forlag.