Vegetardag x 3

✨🥦🥬🥑 1. oktober – i dag – er international vegetardag 🌽🍋🍍

Vegetar-retter og kødløse dage er blevet noget rigtig mange af os har taget til os – også min familie, godt hjulpet af nogle af de bøger jeg på det seneste har leveret design til. 🥕🍅🌶

I dagens anledning her et lille udvalg af nogle af vores favoritter til inspiration – rigtig god fornøjelse og velbekomme! 🍠🍇🍆✨

Se mere på bøgerne:

Geniale grønne proteiner her:

Vegtardag 1

Gør kål på kærestekilo & singlesul her:

Vegetardag 2

Verdensmål & madkundskab her:

Vegetardag 3
Mais+Co

☀️ Her ligger de og soler sig – de seneste udgivelser som jeg fik med da jeg var forbi forlaget Mais+Co.

Det er spændende, at følge Mais+Co’s succes, og en stor fornøjelse at være så involveret i designet af hele forlagets profilering og udgivelser.  

Hvis du har nogle små derhjemme eller nogle du vil glæde, så kan jeg kun anbefale bøger fra Mais+Co – det er kvalitet hele vejen igennem – og hvis du som forælder (eller bedsteforælder) er i tvivl hvordan du kan tilføje mere oplevelse ved bogen for barnet, så finder du en forældreguide på bagsiden👍🏻

Se lidt mere Mais+Co-design her

Store Sonja 2

Så er det i dag 2. bog om Store Sonja udkommer 😆

Efterfølgeren til bestselleren Ny krop på 4 uger (se den her), den første i serien om Store Sonja og hendes vej til at spise sundere og komme ned i vægt, som jeg også designede.
Bogen er funktionel fiktion, hvor Michelle har sammensat fiktion med hendes vejledning, kostplaner og opskrifter til hvordan du smider fx nogle kærestekilo.

Gør kål på kærestekilo & singlesul  lægger sig fint i kølvandet på Fede forhold fra DR1, hvor Michelle var vejleder for parrene – programmet var iøvrigt ét af de mest sete denne sommer (og ja, jeg så selvfølgelig også med).

Se lidt mere fra bogen her.

Af · Michelle Kristensen
Tegninger · Selina Mandal
Fotos · Joachim Wichmann, w+b photography
Udgivet af Politikens Forlag

Sommer 2020

Ferien er slut og jeg er vendt tilbage til arbejdet efter en dejlig sommer i Danmark.
Igen i år var Ærø første stop, og derefter direkte til vesterhavet i Thy.

Nu er indtrykkene lagt på lager i baghovedet, og jeg er klar til at ta’ fat på opgaverne med energien og inspirationen fra ferien som brændstof. 
I første omgang glæder jeg mig til inden ret længe at vise jer én af de bøger som jeg snart får fra tryk. Men indtil da kan du se mere i min portfolio her på sitet ☺️

Bogens dag

📖 I DAG ER DET BOGENS DAG! ✨ Derfor en hyldest til bogen 💛 – og til ALLE dem jeg har været heldig at arbejde sammen med omkring design af bøger – med et lille udpluk fra min bogdesign-portfolio✨

Se mere under BØGER her.

Der er noget for alle: til de allermindste, dem som ikke kan læse, og dem som kan – de sunde, og dem som arbejder på at blive sunde – til dem som elsker mad – til dem som tænker på miljøet – til dem der har brug for hjælp – ja, til alle som ønsker at blive lidt klogere 💡✨

Jeg er helt sikkert ikke den eneste som her i corona-hjemme-arbejds-tiden bliver opløftet af når pakkeposten kommer forbi? I dag kom han med nogle eksemplarer af denne her, som har været ventet i spænding 🤩:

Collagen cover

Briefingen lød næsten som begyndelsen på børnesangen Hønsefødder og gulerødder og halsen af en svane … – Fiskeben, kyllingeknogler og hyben – i de råvarer og foreløbige manus-ideer jeg fik beskrevet, var selv en halv-vegetar som jeg med det samme på og så mange muligheder til farver, baggrunde, foto, illustrationer og stemning.
Så til Collagen lavede moodboard til foto, design og cover næsten sig selv …
🍓🦀🦴🦑🌶🥚🦞🍎🍽

Se moodboard og mere fra bogen her.

Af · Jerk W. Langer og Karen Lyager
Fotos · wichmann + bendtsen
Illustrationer · Catherine Lyager Langer
Udgivet af Politikens Forlag

Corona-pausen fortsætter og alle mine yogahold er fortsat på standby. Så når jeg ikke kan gå på arbejde som yogalærer, har jeg fortsat med tage formidlingen af yoga op som grafisk designer ☺️

Det er der denne gang kommet tre helt super-enkle sekvenser med åndedrættet ud af. 

Yoga Enkel-hilsen1
Yoga Enkel-hilsen2
Yoga Enkel-hilsen3

Jeg hører tit at det kan opleves som en udfordring at få et flow af stillinger til at følge rytmen i åndedrættet – ind- og udåndinger. På mine hold plejer jeg at sige, at hvis du på nogen måde føler det stressende at følge åndedrættet, så lad være og bare træk vejret og følg flowet på din måde. 

Men hvis du træner det i nogle meget enkle og små flow – altså gør det meget mere enkelt – kan det være lettere at finde og følge din egen naturlige rytme. Gevinsten ved at lade bevægelse og åndedræt følges kan være en skøn følelse af ro og harmoni .·  

De tre sekvenser er stillinger taget ud af solhilsen og gjort til helt enkle flow, som du kan prøve til at begynde med – god fornøjelse! ☀️

Spørg endelig hvis du er i tvivl om noget.
Du finder mine kontaktinfo her.

Mens fitnesskæder, træningsklubber og yogacentre i Danmark fortsat ligger stille i skyggen af corona, og alle mine yogahold på anden uge er aflyst, blomstrer samarbejdet fint mellem den grafiske designer og yogalæreren i mig. 

Jeg har tidligere her på bloggen tegnet og delt både en solhilsen og stillinger til ro og afspænding. Måske jeg ikke er den eneste som indimellem også har brug for et ekstra skud energi (også mentalt) i en ny hverdag som for mange os kræver noget andet end end den plejer?

Derfor har jeg i denne uge tegnet 3 stillinger til glæde, energi og styrke og som kan tilføjes tidligere delte solhilsen.

Yoga 2x3 Energi

Anjaneyasana · Begge fødders tæer peger lige frem, forfoden på bagerste fod + bagerste knæ er i måtten. Løft brystet og stræk maven og ryggen længere.

Virabhadrasana II · Tag et langt skridt mellem fødderne – ydersiden af bagerste fod placeres parallelt m. bagkanten af yogamåtten, forreste fods tæer peger lige frem. Overkroppen holdes lodret (vend håndfladerne ned). 

High lunge · Samme som Anjaneyasana. Væsentligste forskel er, at bagerste knæ er løftet og benet (aktivt) rækker mod loftet.

Fælles for alle tre stillinger: Gentag med højre og venstre ben forrest – dvs lav stillingen to gange, fx ved at vende tilbage til Uttanasana. OG træk vejret, ræk ned gennem fødderne og løft op/ræk ud gennem toppen af hovedet og fingerspidserne.

Spørg endelig hvis du er i tvivl om noget 😉

☀️God fornøjelse! ⭐️

Verdensmål & mad

Et bogsæt med fokus på bæredygtighed til elever i folkeskolen – med udgangspunkt i Verdensmål 12 – i teori og praksis. Bind 1 gennemgår emnet i teori med grafik og opgaver til hvert kapitel. Bind 2 er fyldt med opskrifter som er inddelt i samme kapitler som bind 1.

Briefingen fra forlaget og forfatteren lød: 
… designet skal have “god stil”, dvs. at selvom det er en skolebog til børn i folkeskolen, må der ikke “tales ned til dem”. Designet skal ligne en lækker kogebog og teoribogen skal være i samme “lækre” design. Man skal blive inspireret til selv at lave mad …

Med de lækre opskrifter, smukke billeder og et klart formuleret mål har jeg designet et bogsæt, som jeg mener udover at inspirere børnene også er indbydende for deres forældre. Så kan familien sammen fortsætte inspirationen fra bøgerne og lave mere bæredygtig mad derhjemme og nedbringe madspild – også efter undervisningen om Verdensmål 12 er afsluttet i skolen …

Mit eksemplar med opskrifter er kommet direkte ud på køkkenbordet til inspiration for hele familien – håber familierne hvis børn der har fået bogen vil gøre det samme.

Se mere fra bøgerne her.

Af · Helle Brønnum Carlsen
Fotos · Martin Dyrløv
Udgivet af FADL’s Forlag, Danmarks Lærerforening, Spar Nord Fonden og forfatteren

Verdensmål & mad