Bogens dag

📖 I DAG ER DET BOGENS DAG! ✨ Derfor en hyldest til bogen 💛 – og til ALLE dem jeg har været heldig at arbejde sammen med omkring design af bøger – med et lille udpluk fra min bogdesign-portfolio✨

Se mere under BØGER her.

Der er noget for alle: til de allermindste, dem som ikke kan læse, og dem som kan – de sunde, og dem som arbejder på at blive sunde – til dem som elsker mad – til dem som tænker på miljøet – til dem der har brug for hjælp – ja, til alle som ønsker at blive lidt klogere 💡✨

Jeg er helt sikkert ikke den eneste som her i corona-hjemme-arbejds-tiden bliver opløftet af når pakkeposten kommer forbi? I dag kom han med nogle eksemplarer af denne her, som har været ventet i spænding 🤩:

Collagen cover

Briefingen lød næsten som begyndelsen på børnesangen Hønsefødder og gulerødder og halsen af en svane … – Fiskeben, kyllingeknogler og hyben – i de råvarer og foreløbige manus-ideer jeg fik beskrevet, var selv en halv-vegetar som jeg med det samme på og så mange muligheder til farver, baggrunde, foto, illustrationer og stemning.
Så til Collagen lavede moodboard til foto, design og cover næsten sig selv …
🍓🦀🦴🦑🌶🥚🦞🍎🍽

Se moodboard og mere fra bogen her.

Af · Jerk W. Langer og Karen Lyager
Fotos · wichmann + bendtsen
Illustrationer · Catherine Lyager Langer
Udgivet af Politikens Forlag

Corona-pausen fortsætter og alle mine yogahold er fortsat på standby. Så når jeg ikke kan gå på arbejde som yogalærer, har jeg fortsat med tage formidlingen af yoga op som grafisk designer ☺️

Det er der denne gang kommet tre helt super-enkle sekvenser med åndedrættet ud af. 

Yoga Enkel-hilsen1
Yoga Enkel-hilsen2
Yoga Enkel-hilsen3

Jeg hører tit at det kan opleves som en udfordring at få et flow af stillinger til at følge rytmen i åndedrættet – ind- og udåndinger. På mine hold plejer jeg at sige, at hvis du på nogen måde føler det stressende at følge åndedrættet, så lad være og bare træk vejret og følg flowet på din måde. 

Men hvis du træner det i nogle meget enkle og små flow – altså gør det meget mere enkelt – kan det være lettere at finde og følge din egen naturlige rytme. Gevinsten ved at lade bevægelse og åndedræt følges kan være en skøn følelse af ro og harmoni .·  

De tre sekvenser er stillinger taget ud af solhilsen og gjort til helt enkle flow, som du kan prøve til at begynde med – god fornøjelse! ☀️

Spørg endelig hvis du er i tvivl om noget.
Du finder mine kontaktinfo her.

Mens fitnesskæder, træningsklubber og yogacentre i Danmark fortsat ligger stille i skyggen af corona, og alle mine yogahold på anden uge er aflyst, blomstrer samarbejdet fint mellem den grafiske designer og yogalæreren i mig. 

Jeg har tidligere her på bloggen tegnet og delt både en solhilsen og stillinger til ro og afspænding. Måske jeg ikke er den eneste som indimellem også har brug for et ekstra skud energi (også mentalt) i en ny hverdag som for mange os kræver noget andet end end den plejer?

Derfor har jeg i denne uge tegnet 3 stillinger til glæde, energi og styrke og som kan tilføjes tidligere delte solhilsen.

Yoga 2x3 Energi

Anjaneyasana · Begge fødders tæer peger lige frem, forfoden på bagerste fod + bagerste knæ er i måtten. Løft brystet og stræk maven og ryggen længere.

Virabhadrasana II · Tag et langt skridt mellem fødderne – ydersiden af bagerste fod placeres parallelt m. bagkanten af yogamåtten, forreste fods tæer peger lige frem. Overkroppen holdes lodret (vend håndfladerne ned). 

High lunge · Samme som Anjaneyasana. Væsentligste forskel er, at bagerste knæ er løftet og benet (aktivt) rækker mod loftet.

Fælles for alle tre stillinger: Gentag med højre og venstre ben forrest – dvs lav stillingen to gange, fx ved at vende tilbage til Uttanasana. OG træk vejret, ræk ned gennem fødderne og løft op/ræk ud gennem toppen af hovedet og fingerspidserne.

Spørg endelig hvis du er i tvivl om noget 😉

☀️God fornøjelse! ⭐️

Verdensmål & mad

Et bogsæt med fokus på bæredygtighed til elever i folkeskolen – med udgangspunkt i Verdensmål 12 – i teori og praksis. Bind 1 gennemgår emnet i teori med grafik og opgaver til hvert kapitel. Bind 2 er fyldt med opskrifter som er inddelt i samme kapitler som bind 1.

Briefingen fra forlaget og forfatteren lød: 
… designet skal have “god stil”, dvs. at selvom det er en skolebog til børn i folkeskolen, må der ikke “tales ned til dem”. Designet skal ligne en lækker kogebog og teoribogen skal være i samme “lækre” design. Man skal blive inspireret til selv at lave mad …

Med de lækre opskrifter, smukke billeder og et klart formuleret mål har jeg designet et bogsæt, som jeg mener udover at inspirere børnene også er indbydende for deres forældre. Så kan familien sammen fortsætte inspirationen fra bøgerne og lave mere bæredygtig mad derhjemme og nedbringe madspild – også efter undervisningen om Verdensmål 12 er afsluttet i skolen …

Mit eksemplar med opskrifter er kommet direkte ud på køkkenbordet til inspiration for hele familien – håber familierne hvis børn der har fået bogen vil gøre det samme.

Se mere fra bøgerne her.

Af · Helle Brønnum Carlsen
Fotos · Martin Dyrløv
Udgivet af FADL’s Forlag, Danmarks Lærerforening, Spar Nord Fonden og forfatteren

Verdensmål & mad
Stilhed, ro + afpænding

Da vi pt alligevel er nødt til at dele kontor, fortsætter samarbejdet mellem den grafiske designer og yogalæreren i mig 😉

Så her får du 3 stillinger til stilhed, ro og afspænding, som bl.a. kan afhjælpe angst, uro og søvnproblemer.

Meditation · Hvis du oplever det modsatte af stilhed og tankerne myldrer/“stikker af” med dig, kan du huske på at det ikke gør din meditation dårlig eller forkert, det er helt normalt. Du kan fx vælge ikke at tage stilling til tankerne, lade dem være og i stedet holde fokus på dit åndedræt – rette opmærksomhed på ind- og udåndinger – og hvor i kroppen du kan mærke dit åndedræt.

Balasana · Barnets stilling er almindelig kendt for at give mulighed for ro og fx dæmpe angst. Du kan tilføje stillingen en lille aktivitet ved at rulle hovedet fra side til side hen over panden.

Shavasasana · Afspænding er efter min mening den mest undervurderede af alle yogastillinger. Kroppen har brug for restitution og hvile, ikke mindst hvis vi har en meget aktiv hverdag både på jobbet og i fritiden.

💛 God fornøjelse! 🌙

Yoga hilsen 1

Den grafiske designer (som jeg først og fremmest er) og yogalæreren i mig er gået sammen og har lavet en solhilsen ☀️ til alle jer derhjemme, som måske trænger til at rejse sig fra stolen og hjemmearbejdspladsen, komme ud på gulvet og få bevæget kroppen.

I dag er de første yogahold jeg plejer at undervise i ugen aflyst. Det gør mig ondt at så mange må undvære deres rutiner, motion og fx deres yogaundervisning – i en tid hvor vi måske mere end noget har brug for netop dét.

Yoga er for mig dér hvor jeg glemmer tid og sted og finder ro. Da jeg for 7 år siden besluttede at tage en yogalæreruddannelse, var det netop for at kunne dele og måske være heldig at gi’ den samme glæde til andre … så del gerne ☺️ – og god fornøjelse ❤️ 

Yoga hilsen 2
Yoga hilsen 3
Yoga hilsen 4

Danske Boligarkitekter udgav i begyndelsen af året deres TrendGuide 2020 – og interessen for guiden har været overvældende med over 600 downloads allerede efter den første uge! 

På DBAs vegne godter jeg mig over den succes vi sammen har skabt, og som har opnået så fine resultater ✨ 

Hvis du er nysgerrig efter at se guiden og vil vide mere om 2020 trends indenfor dansk boligarkitektur så hent den på danskeboligarkitekter.dk

God fornøjelse!

Plantemad, vegetar-retter og kødløse dage er blevet noget rigtig mange af os har taget til os – også i min familie. Som i de fleste andre familier er vi ikke helt enige om antallet af de kødløsedage.
Det var derfor ikke kun med professionel interesse jeg kastede mig over designet af denne bog – og indholdet – da manus landede i min inbox. Nu er den kommet fra tryk og på vej ud i butikkerne, men mit eksemplar er på vej med ud i mit køkken ☺️

Tak til Karen på Politikens Forlag for endnu en spændende opgave!
Af · Anders Nedergaard og Christine Bille Nielsen
Fotos · wichmann + bendtsen
Udgivet af Politikens Forlag

Se mere her.