Det spørgsmål er øverst på min liste over oftest stillede spørgsmål, når kunder henvender sig første gang. I en sidebemærkning er det samme gældende for forespørgsler på de fleste andre designopgaver fx foldere og brochurer.
Den mest nærliggende sammenligning for at nærme sig et svar på det spørgsmål er et nyt spørgsmål: Hvad koster en bil? Det vil for de fleste afføde flere spørgsmål end svar. Det samme gælder også for prisen på en designopgave. Der findes ikke ét svar.
Når du for eksempel står for at købe en ny bil, gør du dig som de fleste nok en masse overvejelser, det ku’ fx være:

· Hvilken farve synes du om?
· Hvor stor skal den være – fx antal døre eller mini/MPV?
· Hvilken type – fx familiebil eller sportvogn?
· Har du særlige ønsker til ekstraudstyr – hvad skal det kunne?
· Hvilket mærke/brand – luksus eller praktisk?
· Hvad skal du bruge den til – hvilket behov har du – fx ferier/lange ture, til/fra job til indkøb ect.?
· Hvor længe planlægger du at beholde bilen – hvornår regner du med at skifte den ud?
· Hvilken bil har de med samme behov/livstil som dig?
· Hvor hurtigt vil du have den leveret?
· Hvad må den koste? I sidste ende spiller din økonomi også en (og for nogen måske den største) rolle for de parametre som ender med at lægge til grund for valget af din kommende bil.

Alle ovenstående spørgsmål er yderst relevante når du overvejer at købe en ny bil. (Mange af dem har jeg fundet ved simpel søgning).

Prøv at sætte “logo” (eller en anden designopgave) ind i stedet for “bil”, og du har svaret på hvad der har indflydelse på prisen, og hvorfor der – desværre – ikke er ét enkelt svar på spørgsmålet: Hvad koster et logo?

Personligt vil jeg altid, inden jeg beslutter mig for et køb af en vigtig nyanskaffelse, være meget mere tryg ved at vide at mine behov er blevet vendt og undersøgt både af mig selv og af fagfolk. Ved at gennemgå ovenstående spørgsmål og overveje svarene er du godt forberedt til at begynde samarbejdet med en designer omkring en opgave du søger løsning på – og derfor også mange skridt tættere på at få lige det, du har brug for til den pris du kan betale.

Se mere af mit logodesign for fx Bjergs her eller Mais+Co her.

Rigtig god fornøjelse.

Share →