Verdensmål & mad

Et bogsæt med fokus på bæredygtighed til elever i folkeskolen – med udgangspunkt i Verdensmål 12 – i teori og praksis. Bind 1 gennemgår emnet i teori med grafik og opgaver til hvert kapitel. Bind 2 er fyldt med opskrifter som er inddelt i samme kapitler som bind 1.

Briefingen fra forlaget og forfatteren lød: 
… designet skal have “god stil”, dvs. at selvom det er en skolebog til børn i folkeskolen, må der ikke “tales ned til dem”. Designet skal ligne en lækker kogebog og teoribogen skal være i samme “lækre” design. Man skal blive inspireret til selv at lave mad …

Med de lækre opskrifter, smukke billeder og et klart formuleret mål har jeg designet et bogsæt, som jeg mener udover at inspirere børnene også er indbydende for deres forældre. Så kan familien sammen fortsætte inspirationen fra bøgerne og lave mere bæredygtig mad derhjemme og nedbringe madspild – også efter undervisningen om Verdensmål 12 er afsluttet i skolen …

Mit eksemplar med opskrifter er kommet direkte ud på køkkenbordet til inspiration for hele familien – håber familierne hvis børn der har fået bogen vil gøre det samme.

Se mere fra bøgerne her.

Af · Helle Brønnum Carlsen
Fotos · Martin Dyrløv
Udgivet af FADL’s Forlag, Danmarks Lærerforening, Spar Nord Fonden og forfatteren

Verdensmål & mad
Share →