Collagen

Blæksputtearme, krabber og overskåret frugt blev ophøjet

Kunde

Politikens Forlag

Opgave

Moodboard · Cover og indhold · Design · Art direction · Tilrettelægning · Styling af forsidefoto · Fotoudvalg · Design af figurer og skemaer.

Ønsker

Serie-præg med forrige bog, Sundt blodtryk på 14 dage, dog med et selvstændigt udtryk.

Farver som matcher råvare der indeholder collagen – fx hyben, laks, peberfrugt, bær, knogler, kylling, skaldyr og fiskeskind.

Det er ikke alle collagenkilder som er umiddelbart visuelt appetitlige, derfor var det et stort ønske at få dem til at fremstå appetitlige og lækre – gerne friskt og naturligt, med strejf af natur.

Resultat

For at imødekomme ønsket om at Collagen visuelt opleves som en del af en serie med Sundt blodtryk på 14 dage, er det samme format og typografi anvendt som udgangspunkt.

I praksis er det den forrige bogs design som er fundamentet for Collagen. For at opnå eget udtryk er f.eks. farverne ændret. De er twistet fra rødbede-rød og stål-blå til Collagens hyben-rød og hav-blå.

En illustrator fik opgaven med at lave en række fine kobberstik-inspirerede illustrationer af bl.a. knogler og vandmænd.

Til fotobaggrunde er valgt hør-duge og metalplader. Alt sammen for at løfte råvarerne væk fra, hvad nogen vil opfatte som uappetitligt til æstetisk og appetitligt.

På forsiden er samlet en stor gruppe råvarer lagt sirligt og symmetrisk på en hvid hør-dug. En subtil effekt, som giver associationer til en fin middag – noget ophøjet.

Karina er en vidunderlig samarbejdspartner, når vi laver bøger sammen: Lydhør, superæstetisk og funktionalist på én gang – og sjov og konstruktiv at udvikle ideer sammen med. Der er aldrig brok med hende, heller ikke når produktionsplanen skrider og der pludselig skal laves omfattende ændringer.

Man mærker tydeligt, at hun kaster sig passioneret ind i kampen med hver eneste bogtitel, og kan altid føle sig tryg ved, at hun følger værket helt til dørs.
 

Karen Lyager Linnet
Sundhedsredaktør, JP Politikens Forlag

Har du et projekt?
Kontakt mig

 

Hvis du har spørgsmål eller har brug for at vide mere, så udfyld skemaet her og send mig en besked.
Du kan også ringe eller sende mig en mail.

ReinschDesign
Karina Nørgaard Reinsch
Ring 3050 2624
Mail karina@reinschdesign.dk