Håndbøger

med personlighed og dybe rødder i organisationens designguide

Bogdesigner Karina Reinsch

Kunde

OmSorg, Kræftens Bekæmpelse

Opgave

Cover og indhold · Produktionsplanlægning og rådgivning · Design · Art direction · Tilrettelægning · Illustration · Fotoudvalg og -retouche.

Ønsker

Emnet er tungt. Børn som mister forældre eller søskende til kræft vil altid være tungt og trist.

Ønsket er at vise et ærligt billede af børn og sorg. Det er både tungt og trist. Men der skal også være plads til lys, luft og lethed.

Håndbog for sorggrupper i skoler er den første udgivelse i en serie.
Kræftens Bekæmpelse har en stor og velbeskrevet designguide og det er naturligvis vigtigt at overholde den i alle valg som f.eks. farver og typografi.

Strukturen i bogens sammensætning er også vigtig så bogen er nem at navigere i. Det er vigtigt for brugen af bogen at kunne slå hurtigt op, finde et emne eller overskue de forskellige typer bokse og skelne f.eks. Refleksion fra Vejledning.

Resultat

Vi kommer helt tæt på børnene – når de er alene, sammen med andre, leger eller er i skole. Fotos er tæt beskåret. Vi kommer så tæt på at vi næsten kan mærke deres følelser og deres sorg.

De ellers kraftige, stærke farver fra KB’s designguide er skruet ned til lysere mere lette toner.

Bogen igennem er der sidehoveder i toppen som fortæller hvilken del eller kapitel der er slået op på.

For at hjælpe med overblikket er der brugt plads og luft på siderne, og hele opslag til indledning på f.eks. et nyt kapitel. For at hjælpe yderligere med at navigere har hver type boks og citater fået en farve som er gennemgående.

Omslagene skulle som udgangspunkt være paperback (blødt omslag). For at undgå at de hurtigt bliver slidte og triste at se på som andre paperback og opslagsbøger, er for- og bagside forstærket med flap og dermed gjort meget mere holdbar.

 

“Karina har været den absolut bedste førstegangsoplevelse med grafisk opsætning. Med hendes overblik, sans for æstetik, farvesammensætning og detaljer, har vi sammen fået skabt to flotte materialer til sundhedsprofessionelle.

Der er ingen slinger i valsen; kun overskud, godt humør, fede idéer og overholdte deadlines. Så tak Karina, for tålmodigheden og ikke mindst det flotte resultat vi sammen har skabt – det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig.”

Sanne Udengaard Hjørlund

Projektleder, Omsorg & Ung Kræft – Kræftens Bekæmpelse

Har du et projekt?
Kontakt mig

 

Hvis du har spørgsmål eller har brug for at vide mere, så udfyld skemaet her og send mig en besked.
Du kan også ringe eller sende mig en mail.

ReinschDesign
Karina Nørgaard Reinsch
Ring 3050 2624
Mail karina@reinschdesign.dk