Møn & Mad

Klassisk coffee table-bog med personlighed

Bogdesigner Karina Reinsch

Kunde

Forlaget TANKEGANG

Opgave

Cover og indhold · Produktionsplanlægning og rådgivning · Design · Art direction · Tilrettelægning · Illustration · Fotoudvalg og -retouche.

Ønsker

Overordnet: En levende bog. Læseren skal komme tæt på mennesker og råvarer gennem reportager, opskrifter og sæsoners skiften. En coffee table-bog, primært båret af billeder. Selvom der forekommer opskrifter er det ikke en kogebog. Indholdet har madkultur, livsstil og historie som omdrejningspunkt.

Til designet: Inspirationen hentes i bøger med klassisk, æstetisk design i stort format med helside-billeder til kant. Dæmpede naturlige farver. Subtile effekter som f.eks. i brugen af luft. Klassisk skrift-type (font) med seriffer (fødder). Tekstklummer kan variere fra én til flere spalter alt efter emne og tekstmængde.

En bog med ta’-mig-op-effekt. For at opnå det ønskes lækkert tryk og papirtype, effekter på omslag, f.eks. mavebælte eller smudsomslag, taktile eller visuelle som lak, folie, præg eller tekstil.

Læseren skal ved første øjekast ikke være i tvivl om at Møn & Mad er noget særligt.

Resultat

Møn & Mad er noget særligt. Udover at bogen vejer et kilo, er bogen skabt af to ildsjæle. De deler en stor kærlighed til Møn og har brugt mange timer henover mange måneder på at skabe indeholdet til bogen. Til en bog som Møn & Mad er der derfor også lagt mange timer i at efterkomme ønsker og input til designet.

For at opnå ta’-mig-op-effekt, er coveret – udover at være indbundet i linned – tilføjet præg med omridset af Møn. Effekter som begge rammer ind i en både taktil og visuel oplevelse.

Bogen er desuden tilføjet flere lækre detaljer. Udover silkesnor til bogmærke giver det smalle smudsomslag (mavebælte) et smugkig på hvad der er indeni. Smudsomslaget er også brugt til tekst på bagsiden og indersiderne af flapperne. Tekst trykt i den størrelse som på bagsiden er ellers ikke mulig at trykke på et omslag indbundet i linned.

Inden i er der brugt plads til at “lege” med brugen af luft. Billeder og tekst har fået rum omkring sig og derfor opnås den ro som gør Møn & Mad til en nærværende og vedkommende oplevelse for læseren.

“Karina Reinsch er den bedste grafiker, jeg nogensinde har arbejdet sammen med. Så kort kan det siges. Og efter 25 år inden for kommunikation og redaktion har jeg arbejdet sammen med en del.

Karina formår at forstå i hvilken retning, man som kunde gerne vil og oversætter de indtryk til grafiske løsninger, der fungerer. Hun får tekst og billeder til at træde frem på en klar og overskuelig måde.

Hun kender sit fag, er en god rådgiver i både det æstetiske og det kommunikative – og er i det hele taget meget professionel i alle faser af et projekt. Jeg håber meget at kunne komme til at samarbejde med hende igen.
”

Erik Harr
Direktør, ledelsesrådgiver og forfatter

Har du et projekt?
Kontakt mig

 

Hvis du har spørgsmål eller har brug for at vide mere, så udfyld skemaet her og send mig en besked.
Du kan også ringe eller sende mig en mail.

ReinschDesign
Karina Nørgaard Reinsch
Ring 3050 2624
Mail karina@reinschdesign.dk