FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Hvor lang tid ta’r det at lave en bog?
At lave en bog er ikke én størrelse som passer til alle typer bøger. Det kommer an på mange forhold, som bedst kan besvares med en række spørgsmål, fx:
- Hvordan ønsker du dig den skal se ud – hvilken type bog er det?
- Hvor mange sider er manus – og hvor mange sider er målet for den færdige bog?
- Hvordan skal bogen udgives – online eller trykning eller både og – og ønsker du selv at stå for trykkerikontakten og trykningen, eller skal det være en del af opgaven?
Hvordan kommer vi i gang?
Kontakt mig – og vi holder et kort møde hvor vi vender dine ønsker til bogen. Hvis vi er enige, aftaler vi et uddybende møde, hvor vi vender flere detaljer omkring ønskerne til bogen, produktionsplan (deadline) samt færdiggørelse (f.eks. tryk og hvem der står for det).
Mødet vil også give svar på om vi er det rette match til at fortsætte samarbejdet om at lave din bog.
Hvad er et moodboard?
Moodboardet er et redskab, der viser retningen på alle typer ideer til et design, f.eks. farver, fotostil, mønstre o.l. Helt lavpraktisk er det en kollage leveret som pdf.
Moodboardet samler ideerne til bogen. Gennem arbejdet med moodboardet får vi overblik over hvilke ideer der fungerer og vælger dem der skal arbejdes videre med.
Med et moodboard får du det visuelle overblik der er fundamentet for en fælles forståelse for stemningen og stilen i designet. Derfor har du og alle i arbejdet omkring din bog mulighed for til enhver tid at kende den visuelle retning og bevare visuel konsekvens – f.eks. også i markedsføring af din bog.
Hvad er et principdesign – og hvordan bruger vi det?
Jeg laver et principdesign med udgangspunkt i et repræsentativt udsnit af manus. Udsnittet skal indeholde eksempler på, hvis ikke alle så størstedelen af de elementer som forekommer i manus – også fotos, illustrationer, bokse, skemaer o.l.
Principdesignet præsenteres på nogle sider i det format bogen skal udgives i, og er sat op med de farver, fonte og andre grafiske elementer der er blevet aftalt på forhånd. Principdesignet danner grundlag for designet i bogen og for enighed om at designet rammer det, som er aftalt.
Det er derfor vigtigt at du (kunden) godkender det inden arbejdet med at ombryde hele bogen påbegyndes.
Det betaler sig at bruge tid på og stille spørgsmål til principdesignet, så evt. rettelser og misforståelser kan komme på plads og resten af arbejdet med bogen kan forløbe som planlagt.
Hvad er et færdigt manus?
Alt det som skal med i bogen. Først og fremmest er det teksten, men det kan også være opskrifter, fotos, illustrationer, figurer, bokse, skemaer og andre elementer som ikke er tekst.
Manus er færdigt og klar til design når det er korrekturlæst og justeret så alle sproglige rettelser, konsekvensjusteringer og stavefejl er helt på plads.
Når der ikke er mere at rette, er manus klar til design.
Ved at gøre forarbejdet grundigt sikrer man sig at det efterfølgende arbejde med bogen kan forløbe som planlagt og at det ikke bliver aktuelt med f.eks. ekstra korrekturarbejde som går ud over tilbud og den aftalte pris.
Hvordan er arbejdsgangen?
Har du et projekt?
Kontakt mig
Hvis du har spørgsmål eller har brug for at vide mere, så udfyld skemaet her og send mig en besked.
Du kan også ringe eller sende mig en mail.
ReinschDesign
Karina Nørgaard Reinsch
Ring 3050 2624
Mail karina@reinschdesign.dk